ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО

за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите

Кои сме ние?

Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, познато и како Специјално јавно обвинителство, е формирано со Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, усвоен од страна на Собранието на Република Македонија на 15 септември 2015 година и изборот на Катица Јанева за Јавен обвинител кој ќе раководи со ова Jавно обвинителство.

Потребата за формирање на ова Јавно обвинителство се наметна со објавувањето на разговорите од незаконското следење на комуникациите во 2015 година, што открија системски проблеми во доменот на владеењето на правото, коишто беа потврдени со Извештајот на Прибе и Итните реформски приоритети.

Наша мисија

Главната мисија на Специјалното јавно обвинителство е истражување и гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, со цел спроведување на правдата преку принципот на владеење на правото.

Специјалното јавно обвинителство се основа за целата територија на Република Македонија, а со седиште во градот Скопје.

НОВОСТИ И СЛУЧУВАЊА

СООПШТЕНИЈА ЗА ЈАВНОСТА

Согласно член 8 од Законот за Јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, Јавниот обвинител редовно ја информира јавноста за неговиот/нејзиниот напредок, врамнотежувајќи ги етичките и процедурални обврски одредени со закон и јавниот интерес да се биде информиран за текот на истрагата и гонењето.

РАСПОРЕД НА СУДЕЊА

Септември, 2018 година

Понеделник, 03.09.2018 година

 • ТОРТУРА (НСК-КО 2/16) во 10:00 часот

Вторник, 04.09.2018 година

 • ТРАЕКТОРИЈА (НСК-КО 9/17) во 09:45 часот
 • ТЕНК (ГЈ) (НСК-КО 3/17) во 10:00 часот
 • ТАРИФА (НСК-КО 2/17) во 11:30 часот

Среда, 05.09.2018 година

 • ТЕНК (ГЈ) (НСК-КО 3/17) во 10:00 часот
 • ТАРИФА (НСК-КО 2/17) во 09:30 часот

Четврток, 06.09.2018 година

 • ТИТАНИК 2 (НСК-КО 11/15) во 10:00 часот

Петок, 07.09.2018 година

 • ТОПЛИК (НСК-КО 9/16) во 10:00 часот
 • ТОРТУРА (НСК-КО 2/16) во 09:30 часот

Понеделник, 10.09.2018 година

 • ТЕНК (ГЈ) (НСК-КО 3/17) во 10:00 часот
 • Т.Н.Т (НСК-КО 21/15) во 10:00 часот
 • ТРЕВНИК (НСК-КО 10/17) во 11:30 часот
 • ТРЕЗОР (НСК-КО 8/16) во 11:00 часот

Среда, 12.09.2018 година

 • ТИТАНИК (НСК-КО 1/15) во 10:00 часот
 • НАСИЛСТВО ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР [раздвоена постапка] (НСК-КО 7/16) во 13:00 часот 

Четврток, 13.09.2018 година

 • ТВРДИНА и ТАРГЕТ (НСК-КО 17/15) во 10:00 часот

Петок, 14.09.2018 година

 • ТОПЛИК (НСК-КО 9/16) во 10:00 часот
 • ТЕНК (ГЈ) (НСК-КО 3/17) во 10:00 часот

Понеделник, 17.09.2018 година

 • НАСИЛСТВО ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР (НСК-КО 7/16) во 10:00 часот 
 • ТЕНК (ГЈ) (НСК-КО 3/17) во 10:00 часот

Вторник, 18.09.2018 година

 • ТРАЕКТОРИЈА (НСК-КО 9/17) во 09:45 часот
 • ТЕНК (ГЈ) (НСК-КО 3/17) во 10:00 часот

Среда, 19.09.2018 година

 • ТВРДИНА и ТАРГЕТ (НСК-КО 17/15) во 10:00 часот
 • ТРЕВНИК (НСК-КО 10/17) во 11:30 часот

Четврток, 20.09.2018 година

 • ТИТАНИК 3 (НСК-КО 1/16) во 09:30 часот
 • ТОРТУРА (НСК-КО 2/16) во 09:30 часот
 • ШПИОН (НСК-КО 11/16 ) во 10:00 часот

Петок, 21.09.2018 година

 • НАСИЛСТВО ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР [раздвоена постапка] (НСК-КО 7/16) во 13:00 часот
 • ТОПЛИК (НСК-КО 9/16) во 10:00 часот
 • НАСИЛСТВО ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР (НСК-КО 7/16) во 09:30 часот 

Понеделник, 24.09.2018 година

 • ТОТАЛ (НСК-КО 7/17) во 11:00 часот
 • ТЕНК (ГЈ) (НСК-КО 3/17) во 10:00 часот
 • ТИТАНИК (НСК-КО 1/15) во 10:00 часот

Вторник, 25.09.2018 година

 • ТАРИФА (НСК-КО 2/17) во 12:00 часот
 • ТЕНДЕРИ (НСК-КО 10/16) во 10:00 часот
 • НАСИЛСТВО ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР [раздвоена постапка] (НСК-КО 7/16) во 13:00 часот

Среда, 26.09.2018 година

 • ТОТАЛ (НСК-КО 7/17) во 10:30 часот
 • ТАРИФА (НСК-КО 2/17) во 12:30 часот
 • ТЕНК (ГЈ) (НСК-КО 3/17) во 10:00 часот

Четврток, 27.09.2018 година

 • ТИТАНИК 3 (НСК-КО 1/16) во 09:30 часот
 • ТЕНК (ГЈ) (НСК-КО 3/17) во 10:00 часот

Петок, 28.09.2018 година

 • ТРАНСПОРТЕР (НСК-КО 15/15) во 10:00 часот
Октомври, 2018 година

Понеделник, 01.10.2018 година

 • ТИТАНИК 2 (НСК-КО 11/15) во 10:00 часот

Среда, 03.10.2018 година

 • ТОТАЛ  (НСК-КО 7/17) во 09:30 часот
 • ТАРИФА (НСК-КО 2/17) во 10:00 часот

Четврток, 04.10.2018 година

 • ТЕНДЕРИ (НСК-КО 10/16) во 10:00 часот
 • ТАРИФА (НСК-КО 2/17) во 10:00 часот

Понеделник, 08.10.2018 година

 • ТВРДИНА и ТАРГЕТ (НСК-КО 17/15) во 10:00 часот
 • ТРЕВНИК (НСК-КО 10/17) во 10:30 часот

Вторник, 09.10.2018 година

 • ТРАНСПОРТЕР (НСК-КО 15/15) во 10:00 часот

Среда, 10.10.2018 година

 • ТОТАЛ (НСК-КО 7/17) во 09:30 часот

Петок, 12.10.2018 година

 • ТИТАНИК 3 (НСК-КО 1/16) во 09:30 часот
 • ТРАЕКТОРИЈА (НСК-КО 9/17) во 09:45 часот

Понеделник, 15.10.2018 година

 • ТРЕВНИК (НСК-КО 10/17) во 10:30 часот 
 • Т.Н.Т (НСК-КО 21/15) во 10:00 часот

Вторник, 16.10.2018 година

 • ТАРИФА (НСК-КО 2/17) во 10:00 часот

Среда, 17.10.2018 година

 • ТВРДИНА 2 (НСК-КО 6/16) во 10:00 часот
 • ТАРИФА (НСК-КО 2/15) во 10:00 часот

Четврток, 18.10.2018 година

 • ТИТАНИК 3 (НСК-КО 1/16) во 09:30 часот

Петок, 19.10.2018 година

 • ТРЕЗОР (НСК-КО 8/16) во 10:00 часот

Четврток, 25.10.2018 година

 • ТАРИФА (НСК-КО 2/17) во 10:00 часот
 • Т.Н.Т (НСК-КО 21/15) во 10:00 часот

Петок, 26.10.2018 година

 • ТРАЕКТОРИЈА (НСК-КО 9/17) во 09:45 часот

Понеделник, 29.10.2018 година

 • ШПИОН (НСК-КО 11/16) во 10:00 часот

Вторник, 30.10.2018 година

 • Т.Н.Т (НСК-КО 21/15) во 10:00 часот

Среда, 31.10.2018 година

 • ТИТАНИК 2 (НСК-КО 11/15) во 10:00 часот
 • ТРЕВНИК (НСК-КО 10/17) во 10:00 часот
ВИДЕО

``Трите`` - трет дел