Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуиникациите ја известува јавноста дека спроведени се тендерски постапки и во тек е преземањето на градежни активности со цел адаптација на просториите каде ова Јавно обвинителство треба да биде сместено. Воедно Ве известуваме дека во тек е постапка […]

Read More →

ОБРАЌАЊЕ ДО ЈАВНОСТА Почитувани, Во оваа прилика Ви се обраќам со цел да Ве известам дека денес е побарано одлагање на главната расправа по предметот познат во јавноста како „Пуч“, од причина што потребно е целосно да бидеме запознаени со содржината на доказите кои се доставени до Судот, а кои не се содржани во обвинителскиот […]

Read More →

Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на неовластено следење на комуникациите, ја известува јавноста дека со оглед на фактот што до денес не добивме одговор од надлежните инстутуции во врска со Законот за јавнообвинителската служба на ова Јавно обвинителство, а постои итна потреба од донесување на овој Закон, […]

Read More →

Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуиникациите ја известува јавноста дека од денес сите барани истражители се доделени на ова Јавно обвинителство, така што во овој момент вкупниот број на истражители е 13. По однос на Законот за јавнообвинителската служба на ова Јавно обвинителство, […]

Read More →

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПЕЧАТ Скопје, 04.12.2015 година Предмет на конференцијата за печат: Соопштување на информации за ангажирање на истражители во тимот на ова Јавно обвинителство и информации за воспоставување стварна надлежност врз предмети. Изјава: Во оваа прилика би сакале да Ве известиме дека од наша страна до Министерството за внатрешни работи и Министерството за финансии, Управата […]

Read More →