Денес ова Јавно обвинителство оддржа прес конференција. Во продолжение се изјавите на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева и јавната обвинителка Ленче Ристоска. Катица Јанева Почитувани граѓани Дозволете ми на почетокот на оваа прес конференција да ви ја најавам новоотворената истрага во специјалното јавно обвинителство под името “тврдина”. За акцијата подетално ќе ве извести мојата колешка, […]

Read More →

Денес во просториите на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите се одржа прес конференција. Во продолжение Ви ги пренесуваме изјавите од прес конференцијата. Специјален јавен обвинител Катица Јанева: Дозволете да ви се обратам на денешната прес конференција која ќе ја започнам со цитирање […]

Read More →

Почитувани, Ова Јавно обвинителство постапувајќи по наредба на Судија на претходна постапка, во текот на вчерашниот ден пристапи кон одземање на предмети – документација од Централниот регистар на Република Македонија. Наредбата е издадена по барање на ова Јавно обвинителство, откако Централниот регистар во рок од 30 дена не постапи по нашето барање и единствено не […]

Read More →

Почитувани, Со оглед дека во медиумскиот простор се појавија повеќе информации и толкувања на мојата изјавата дадена на прес конференцијата одржана на 22.03.2016 година, а воедно имаше реакции и од страна на повеќе субјекти сакам да појаснам дека мојата изјава беше во насока на укажување на важноста на нашите истраги и улогата на фер и […]

Read More →

Почитувани, Ве известуваме дека во текот на денешниот ден во посета на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите беше главната обвинителка во Националниот директорат за антикорупција во Република Романија – Лаура Кодрута Ковеси. На средбата беше разговарано за повеќе теми од интерес на […]

Read More →

Постапувајќи согласно членот 7 од Законот за јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите Јавниот обвинител кој раководи со ова Јавно обвинителство – Катица Јанева денес до Собранието на Република Македонија и Советот на јавните обвинители го достави Извештајот за активностите на Јавното обвинителство за […]

Read More →

Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите ја известува јавноста дека во текот на денешниот ден во посета на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите беше заменик – помошникот државен секретар за […]

Read More →