Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, ја известува јавноста дека во организација на Фондацијата Франческа Фалконе, денес во чест на жртвите на Џовани Фалконе, Франческа Морвиљо, Паоло Борселино и сите полициски службеници и жртви на мафијата се одржува комеморација во Палермо. Во фокусот […]

Read More →

Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, ја известува јавноста дека Основното јавно обвинителство Скопје, по повод предистражната постапка во рамки на која се испитуваат околностите под кои настапила смртта на лицето Коста Крпач се обрати до ова Јавно обвинителство со барање за меѓуинституционална […]

Read More →