29.11.2016, Скопје – Со оглед дека од страна на повеќе медиуми беше изразен интерес за предметот познат во јавноста како „Сопот“, Ве известуваме следното: Имено, како што и претходно појаснивме врз основа на јавно објавен разговор, побаран е предметот познат во јавноста како „Сопот“, а со цел да се произнесеме за нашата надлежност врз тој […]

Read More →

24.11.2016, Скопје – Со Решение на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот суд Скопје 1 Скопје, уважена е несогласноста која судијата на претходна постапка ја дал во врска со нашето барање за издавање наредба за пребарување на компјутерски системи и компјутерски податоци. Во образложението Кривичниот совет наведува дека наредбата е […]

Read More →

24.11.2016, Скопје – На ден 04.11.2016 година од наша страна до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесено е барање за доставување на предметот познат во јавноста како „Сопот“. Предметот е побаран со цел да одлучиме дали овој предмет спаѓа во надлежноста на Специјалниот јавен обвинител, имајќи предвид јавно објавен разговор […]

Read More →

18.11.2016, Скопје – Денес ова Јавно обвинителство оддржа прес конференција. Во продолжение се изјавите на Јавната обвинителка Катица Јанева и на Јавната обвинителка Фатиме Фетаи, а јавната обвинителка Ленче Ристоска одговараше на новинарски прашања. Почитувани граѓани на Република Македонија ПОЧИТУВАНИ ПРЕТСТАВНИЦИ НА МЕДИУМИТЕ На почетокот на оваа прес конференција сакам да потсетам дека  на вчерашен […]

Read More →

18.11.2016, Скопје – Денес со почеток во 11:00 часот во просториите на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите ќе се одржи прес конференција за новата истрага со назив Таргет.

Read More →

15.11.2016, Скопје – Во изминатиот период предмет на интерес на повеќе медиуми беа членската книшка на политичката партија СДСМ и уплатницата за наводна верификација на членство на кои беше испишано името и презимето Катица Јанева. „Се работи за невистинити документи. Јас никогаш ниту сум била член на политичката партија СДСМ, ниту пак сум извршила уплата […]

Read More →